CATEGORIEËN
Kies hier een categorie

Moeilijke raadsels
middelmatige raadsels
makkelijke raadsels
grappige raadsels
leuke links

 


Toon oplossing - verberg oplossing

Wanneer je mijn naam roept, ben ik verdwenen.
   
Een man loopt door het bos. Hij is alleen en heeft een flinke rugzak op zijn rug. Op een gegeven moment komt hij bij een houten brug over een brede rivier. Bij de brug staat een bord met daar op de tekst: "niet meer dan één pesoon tegelijkertijd op de brug!" De man kijkt om zich heen en constateert dat hij toch echt in z'n eentje bij de brug staat. Hij waagt het erop en begeeft zich op de brug. Als hij bijna halverwege is kijkt hij nog even achterom of niet iemand hem gevolgd is. Niemand is hem gevolgd en dus kan hij verder lopen. Eenmaal halverwege de brug gebeurt echter toch het onverwachte: met luid gekraak begeeft de brug het. Hoe kan dit?
   
Een man maakt bekend dat hij een zeldzaam muntje in zijn achtertuin vond.
In het opschrift staat 27 voor Christus het is nu 2007, wat klopt er niet aan dit verhaal?
   
Een man heeft zich verhangen in een kamer. Onder hem ligt een plas water. We vinden niets waarop hij is kunnen gaan staan. Hoe heeft hij zelfmoord gepleegd?
   
Een vrouw schiet haar man, houdt hem daarna vijf minuten onder water, en hangt hem daarna op. Toch zaten ze een half uur later samen in een restaurant te eten. Hoe kan dit?
   
A long, long time ago... streden eens twee Egyptische kamelendrijvers om de hand van de dochter van de sjeik van Abbudzjabbu. De sjeik, die geen van beide mannen niet echt zag zitten als toekomstige echtgenoot voor zijn dochter, bedacht een slim plan: een wedstrijd zou bepalen wie zijn dochter mocht huwen. En aldus organiseerde de sjeik een kamelenrace. Beide kamelendrijvers moesten per kameel reizen van Cairo naar Abbudzjabbu en degene wiens kameel als láátste in Abbudzjabbu zou aankomen, mocht met de schone dochter van de sjeik trouwen. De kamelendrijvers beseften dat dit wel eens heel erg lang kon gaan duren en besloten ten einde raad de Wijze van hun dorp te bezoeken. Zij legden de situatie uit, waarop de Wijze van het Dorp zijn wichelroede omhoog stak en 3 wijze woorden sprak. Opgelucht verlieten de twee kamelendrijvers zijn hutje: ze waren klaar voor de strijd! Welke 3 wijze woorden sprak de Wijze?
   

pagina 1 - pagina 2 - pagina 3

 

raadseltjes voor groot en klein

Privacybeleid