CATEGORIEËN
Kies hier een categorie

Moeilijke raadsels
middelmatige raadsels
makkelijke raadsels
grappige raadsels
leuke links

 


Toon oplossing - verberg oplossing

Generaal Van Dam, beschuldigd van hoogverraad, wordt door de militaire rechtbank ter dood veroordeeld. Hij mag nog één laatste uitspraak doen, waarna hij zal worden doodgeschoten als die uitspraak niet waar is, en worden opgehangen als die uitspraak wel waar is. van dam spreekt en wordt vrijgelaten. Wat kan hij gezegd hebben?
  "Ik zal doodgeschoten worden!"
Zeven bouwvakkers stappen één voor één in een lift. Boven stappen ze één na één weer uit de lift. Hoe lang zaten de bouwvakkers in de lift?
  2 minuten. (om 12:59 stappen ze de lift in en 13:01 stappen ze de lift uit)
Je hebt de beschikking over een aantal lange lonten. Je weet alleen dat ze precies een uur branden nadat je ze aan het uiteinde aansteekt. Maar je weet niet of ze met constante snelheid branden, dus de eerste helft van een lont kan in 10 minuten zijn opgebrand, terwijl pas vijftig minuten later de hele lont is opgebrand... Hoe kun je met behulp van deze lonten precies drie kwartier in tijd afmeten?
  Steek één lont langs beide kanten aan en één lont langs één kant. Als de lont die je langs beide kanten hebt aangestoken opgebrand is, is er precies een half uur voorbij. Steek nu de lont die je langs één kant had aangestoken langs de andere kant ook aan. Als die lont is opgebrand is er nog eens een kwartier voorbij. In het totaal zijn we dus driekwartier verder.
We zoeken een woord, 12 letters, en het heeft geen klinkers.
  zandweggetje
 
   
 
   

pagina 1 - pagina 2 - pagina 3

 

raadseltjes voor groot en klein

Privacybeleid